Merkelapp: urter

Alle fire kurs er nå fulle

Alle fire kurs er nå fulle

TUSEN TAKK til de som har meldt dykk på kjøkkenhagekurs hos meg den 23. mai, 30. mai, 1. juni og 6. juni. Det er dessverre ikkje fleire ledige plassar att på desse kursa. Eg ser fram til å møta dykk, håpar de vil bli nøgde […]

Dette har eg sådd og planta ute hittil

Dette har eg sådd og planta ute hittil

Å planta ut eller ikkje planta ut, det er det store spørsmålet på denne tida. Her skal eg visa deg kva som nå er på plass i bed, pallekarmar, krukker og kassar ute hos meg. Alt er grønsaker og urter som greier seg fint med […]

Kjøkkenhagesyslar i påska for ferskingar

Kjøkkenhagesyslar i påska for ferskingar

Denne lista er mynta på deg som er nybegynnar, altså deg som har funne ut at du vil bruka delar av hagen til noko som kan etast, men ikkje heilt  veit kor du skal ta fatt.  Alt på lista har eitt til felles: Mykje glede […]

Omelett med squash og sommarblomar

Omelett med squash og sommarblomar

Såg ikkje denne god ut? Oransje, gule og røde sommarblomar og eit dryss persille og grønkål set farge på denne omeletten med fersk squash. Kjempegodt når du treng eit kjapt, men mettande måltid. Kvar morgon og kveld eg har vore ute på sneglerunden, oppdagar eg […]

To gratis kurs i september

To gratis kurs i september

Fabelaktig månad, september: Mykje god mat i kjøkkenhagen.  Koss skal me best utnytta alt? Kva kan me laga som både smakar godt og er enkelt å laga? Det er tema for kurset den 12. september. Neste kurs foregår den 26. september og handlar om å […]

Rabarbrakake med mynte

Rabarbrakake med mynte

Eg er glad i å bruka urter. Det set ein spiss på det meste. Myntesmaken gjekk fint saman med rabarbra i denne lettvinte kaka. Godt med iskrem til i varmen. Blir vel årets siste rabarbrakake, for nå er det snart epletid! Ingrediensar: 3 egg 1,5 […]

Pesto med persille og valnøtter

Pesto med persille og valnøtter

Jo meir grønt du et, jo betre . Både krydderurter og grøne bladgønsaker. Pesto er ein fin måte å få i seg begge deler på. Både lettvint, godt og kan brukast til meir enn pasta. Og nei, pesto må ikkje lagast av basilikum og pinjekjerner. […]

Lettvint pølse&potetform

Lettvint pølse&potetform

Når eg lagar middag, tek eg utgangspunkt i kva eg har i hagen: Så då måtte det blir noko med potet, løk, squash, tomat og urter. Er råvarene ferske og gode, blir det meste godt. Bare å ha i ei form, putta i omnen og […]

Kvess til kvelds

Kvess til kvelds

Dette lagar du på null komma niks! Bare tre ingrediensar pluss litt olivenolje, salt og peppar. Mett og god blir du, og jo meir du et, jo betre! Går også fint som ein lunchrett – server det gjerne saman med ein god salat. Ingrediensar: 1 […]

Knaskesalat med knutekål, eple, urter og valnøtter

Knaskesalat med knutekål, eple, urter og valnøtter

Eg elskar å gå rundt i kjøkkenhagen og plukka inn litt av det og litt av det og prøva nye smakskombinasjonar.  Har du smaka knutekål i salat? Det gjekk jo fint, saman med litt søtsure ingrediensar og ein dressing med mykje smak. Prøv! Ingrediensar: 4 […]