Merkelapp: suntoggodt

Ny  vri  på  brødet  me  ikkje  greier  oss  utan

Ny vri på brødet me ikkje greier oss utan

Dette brødet har me ete kvar dag her i huset sidan eg fekk oppskrifta for tre år sidan. Så godt!  Lett å laga, – sjølv eg fekk det til, eg som aldri har lukkast med brød før. Inga elting, inga heving. Dette brødet bakar du […]

Desse  graskara  var  best  på  smak

Desse graskara var best på smak

Skal du dyrka graskar i år? Lurer du på kva sortar du skal velja? Me dyrka ti ulike sortar graskar i Leikeplasshagen i fjor – oransje, grøne, rosa, gule, beige, runde og lange, små og store. Men kva for nokre smaka best? Tre av dei […]

Valentine-smoothie

Valentine-smoothie

Mannen min påstår eg ikkje er romantisk. For å motbevisa det, laga eg rosa smoothie til han då eg kom heim frå trening.  Er trass alt Valentinsdagen. Blir ingen romantisk middag i kveld – då skal eg halda kjøkkenhageforedrag for Vindmøllebakken bofellesskap i Stavanger og […]

Glutenfrie  frukostbrød  med  sukkerfritt  syltetøy

Glutenfrie frukostbrød med sukkerfritt syltetøy

Lyse «Hattings» speltrundstykke med marmelade. Ikkje akkurat det luraste å eta til frukost. Særleg ikkje om du slit med betent tarm og kropp.  Då gjeld det å unngå sukker og gluten. Ok, han forsto det. Men er der gluten i spelt? Ja. Gluten fins i kveite, […]

Gullhummus

Gullhummus

Hummus er gode greier. Ein kremete, næringsrik mos basert på kikerter. Vanleg rett i Midt-Austen og Middelhavsland, som forrett, siderett eller dip. Eg brukar også hummus som pålegg på brødskiver og serverer det gjerne saman med flatbrød til supper. Billigare protein enn det du får […]

Pausesmoothie

Pausesmoothie

Karamell, caffè latte .. Denne smoothien smakar litt av begge deler. God når du treng ein pause og påfyll. Den eine ingrediensen har du kanskje aldri prøvd i smoothie før? Dette brukte eg: 1 godt mogen banan 10 valnøttkjerner 4 dadlar (ta ut steinen) 2 […]

Velkomen  til  hagefest  i  februar!

Velkomen til hagefest i februar!

Kjære fylgjarar og lesarar! Tysdag den 5. februar blir boka «Margunns kjøkkenhage- Fersk mat året rundt» lansert. De er velkomne på lanseringsfest klokka 19 på Ostehuset på Domkirkeplassen i Stavanger sentrum, også kalla Møteplassen. Hadde vore stas å treffa mange av dykk! Her er god […]

Rask  pasta  med  rød  saus,  bondebønner  og  grønt  dryss

Rask pasta med rød saus, bondebønner og grønt dryss

Endå ein rask middag/lunch: Det gjeld om å vera kreativ når halve fryseboksen er full av mat frå kjøkkenhagen og både grønkål og svartkål står friske og fine ute i  kjøkkenhagen. Skriv bondebønner på frøbestillingslista di! Noko av det enklaste du kan dyrka, pluss at […]

Rask  lapskaus

Rask lapskaus

Har du restar frå søndagssteika? Lag lapskaus! Med masse grønsaker så klart.  Fordelen med å bruka opp restar – bortsett frå at me sjølvsagt ikkje vil kasta mat – er mykje kortare koketid. Eg vaks opp med lapskaus laga av salt lammekjøt  pluss masse jordeple […]

Fem  middagar  på  til  saman  30  minutt

Fem middagar på til saman 30 minutt

Denne veka har eg brukt ti minutt på å laga ein middag og dei andre gjekk på 5 minutt. Gamle restar kan nemleg fort bli som nye! Ekstra fort går det når eg har ei heil kjøkkenhagefryseboks å ta av.  Sunt og godt blei det […]