Merkelapp: suntoggodt

Når  du  har  masse  squash  -del  2:  Bak  endå  fleire  (og  sunnare)  kaker!

Når du har masse squash -del 2: Bak endå fleire (og sunnare) kaker!

Gul squash, lysegrøn stripete, mørkegrøn squash – «Goldy», «Tapir», «Black Beauty» leverer i lange banar.  Eg pønskar ut nye oppskrifter på squashbrød/formkaker. I den fyrste oppskrifta eg delte her, Formkake med sommarsquash, var der kveitemjøl og egg. Her om dagen ringte ei kjær veninne og […]

Les meir
Spansk  bondeomelett  med  ny  (og  sjølsagt  sunnare)  vri

Spansk bondeomelett med ny (og sjølsagt sunnare) vri

Når du har masse løk, kvitløk, poteter og bladpersille, kva blir då dagens lunch? Spansk bondeomelett med mindre poteter enn i denne klassiske spanske retten, – og meir løk og persille. Pluss «how-not-to-die»- krydderblanding. Dermed blir omeletten tre hakk sunnare! «Godt!» var mannens dom, og […]

Les meir
Gyllen  sommarform  med  spisskål

Gyllen sommarform med spisskål

«Då eg var liten, hadde me ofte kålrulettar til middag», sa mannen min. Eg hadde nett hausta endå eit spisskål frå kjøkkenhagen. Svenskane lagar kålpudding, kanskje me skal prøva det, sa eg. Men ikkje hadde me kjøttdeig, og ikkje ville me kjøpa kjøttdeig, så dermed […]

Les meir
Fiolett  antioksidantbombe

Fiolett antioksidantbombe

«Åh, herligheden!»  Denne smoothien var så god at eg mest ikkje kan tru det. Eg ville prøva med rødbeter oppi. Har gjort det før med bringebær og ananas, det funka bra.  I dag hadde eg att litt opptinte kirsebær og blåbær (har alltid bær på […]

Les meir
Nå  er  bondebønnene  klare,  nam,  nam!

Nå er bondebønnene klare, nam, nam!

Eg kan ikkje koma på noko som er lettare å dyrka enn bondebønner. Og det som er så godt! Blir rekna som ein delikatesse, og er sjeldan å få kjøpt ferske i butikkar. Lett å dyrka ja! Og ennå ikkje for seint: Nå bare stikk […]

Les meir
I  dag  blir  det  krydra  indisk  gryte  med  grønkål

I dag blir det krydra indisk gryte med grønkål

Kva gjer du med all grønkålen? spør folk meg ofte. I dagens blogginnlegg får du både svar på det, pluss oppskrift på ein god indisk gryterett som du lagar på ein snau halvtime, samt tips om billig supermat for god helse. Haustetips Ikkje noko gir […]

Les meir
Enkel  kvardagsmiddag  frå  kjøkkenhagen

Enkel kvardagsmiddag frå kjøkkenhagen

Har du ein kjøkkenhage, er du aldri i beit for kva du skal ha til middag. Der er alltid gode, ferske grønsaker å ta av, og då blir måltidet godt «uansett!» «5 om dagen»? Du greier fort 6 til ein middag! I kjøleskapet låg nokre […]

Les meir
Jysla  sunn  kosemat:  Havreform  med  blåbær  og  banan

Jysla sunn kosemat: Havreform med blåbær og banan

Litt koseleg med regn, men tidlegpotetene ligg langflate i den sterke vinden. Trengte ein kopp te med noko godt… Dessutan var eg svolten, måtte vera noko som heldt meg mett nokre timar. På kjøkkenbenken låg ein brun banan, i kjøleskapet ein halv pose opptinte blåbær. Dermed […]

Les meir
Dei  fyrste  rødbetene  er  klare,  nam,  nam!

Dei fyrste rødbetene er klare, nam, nam!

Så gøy! Rødbetene er nå så store som tennisballar og klare til å nytast. Ikkje alle, men dei største av dei fyrste eg sådde. Det er ikkje for seint å så! Her får du tipsa du treng. Det var takka vera naboguten William (6) eg […]

Les meir
Rabarbrasmoothie?  Javisst!  Både  rød  og  grøn!

Rabarbrasmoothie? Javisst! Både rød og grøn!

Ho-ho! Her om dagen oppdaga eg ein karaffel kald rabarbrasuppe i kjøleskapet då eg skulle ta ut nokre opptinte skogsbær som eg skulle ha på frokosttallerkenen med havregryn, kefir og valnøtter. Lurer på om ikkje det hadde blitt ein god smoothie i staden, tenkte eg.  […]

Les meir