Merkelapp: sellerirot

8 spørsmål og svar om å så grønsaker

8 spørsmål og svar om å så grønsaker

Kva tid det er lurt å så ulike frø er vel så viktig å vita som kordan du sår. Her får du svar på dei spørsmåla eg oftast får om såing pluss to viktige råd til slutt. Kva sår du i? Du treng ikkje kjøpa […]

Grytebrød og grønskålspirer

Grytebrød og grønskålspirer

Maggi Gausel er ei dame eg har stor sans for. Ho er like oppteken av god mat som meg, og har skreve to gode kokebøker. Nå vil ho ha seg kjøkkenhage. Derfor kom ho på besøk for å få nokre gode råd og tips. Så […]

Mors kjøtsuppe

Mors kjøtsuppe

Sundagsmiddagane var eit høgdepunkt då eg vaks opp. Kjøtsuppe var noko av det eg lika best. Supper er eg ein stor «fan» av den dag i dag. Lettvint (alt i ei gryte), velsmakande, varmande på kjølege dagar, og så mykje mat det blir! Ikkje minst: Ein […]

Min beste lasagne

Min beste lasagne

Ikkje bare smakar det godt, denne lasagnen er også reine helsekosten! Triks nr. 1 er å bruka røde linser i staden for kjøtdeig. Linser er utruleg billige, du unngår feitt som ikkje er bra for deg, og får i deg masse god plantekraft som er bra for […]

Selleri, sellera!

Selleri, sellera!

Sellerirot må eg bare ha.  Går mest ikkje an å laga ei god suppe utan. Mos av jordeple og sellerirot er godt og mettande. Ei form med omnsbakte rotgrønsaker med god olje og urter, er jo ein heil middag! Sellerirot sår eg ikkje rett ut i […]