Merkelapp: sellerirot

Desse  grønsakene  har  eg  sådd  og  planta  til  nå

Desse grønsakene har eg sådd og planta til nå

8 sortar poteter, 3 sortar setteløk og 40 ulike frøsådde sortar grønsaker, urter og bønner står nå i spirebrett, potter baljar og kassar på hyller, benker og golvet i drivhuset mitt. Eg gjorde nyss denne oppteljinga over kva eg har før eg skal bestemma meg […]

Les meir
Påskekylling

Påskekylling

Svolten etter lang tur, men gidd ikkje å bruka lang tid på kjøkkenet? Då passar denne ypperleg. Retten blei til i går kveld, mannen hadde handla kylling. I kjøleskapet låg det ein opna pose med poteter som begynte å få groer, nokre gulerøter, ei halv […]

Les meir
Lukkelege  grønsaksbarn

Lukkelege grønsaksbarn

Nå er dei glade, kålungane mine! Eg har nemleg flytta ei og ei spire frå det vesle såbegeret og over i kvar si vesle potte. Nå får dei meir plass og meir mat, slik at dei kan veksa seg større utan å kvela kvarandre.  Prikling […]

Les meir
8  spørsmål  og  svar  om  å  så  grønsaker

8 spørsmål og svar om å så grønsaker

Kva tid det er lurt å så ulike frø er vel så viktig å vita som kordan du sår. Her får du svar på dei spørsmåla eg oftast får om såing pluss to viktige råd til slutt. Kva sår du i? Du treng ikkje kjøpa […]

Les meir
Grytebrød  og  grønskålspirer

Grytebrød og grønskålspirer

Maggi Gausel er ei dame eg har stor sans for. Ho er like oppteken av god mat som meg, og har skreve to gode kokebøker. Nå vil ho ha seg kjøkkenhage. Derfor kom ho på besøk for å få nokre gode råd og tips. Så […]

Les meir
Mors  kjøtsuppe

Mors kjøtsuppe

Sundagsmiddagane var eit høgdepunkt då eg vaks opp. Kjøtsuppe var noko av det eg lika best. Supper er eg ein stor «fan» av den dag i dag. Lettvint (alt i ei gryte), velsmakande, varmande på kjølege dagar, og så mykje mat det blir! Ikkje minst: Ein […]

Les meir
Min  beste  lasagne

Min beste lasagne

Ikkje bare smakar det godt, denne lasagnen er også reine helsekosten! Triks nr. 1 er å bruka røde linser i staden for kjøtdeig. Linser er utruleg billige, du unngår feitt som ikkje er bra for deg, og får i deg masse god plantekraft som er bra for […]

Les meir
Selleri,  sellera!

Selleri, sellera!

Sellerirot må eg bare ha.  Går mest ikkje an å laga ei god suppe utan. Mos av jordeple og sellerirot er godt og mettande. Ei form med omnsbakte rotgrønsaker med god olje og urter, er jo ein heil middag! Sellerirot sår eg ikkje rett ut i […]

Les meir