Merkelapp: rosenkål

Omvisning i septemberhagen

Omvisning i septemberhagen

Her skal du få sjå kva eg haustar inn frå hagen i september, og kva som skal få stå utover hausten og vinteren. Eg gir tips om hausting, sortar, planting og om koss du kan utnytta plassen i hagen slik at du får fram mykje […]

Hausting og utplanting i juli

Hausting og utplanting i juli

Juli er både vår, sommar og haust i kjøkkenhagen. Og då tenkjer eg ikkje på vêret, men på kva som føregår: Grønsaksbeda er fulle og frodige.  Etter kvart som eg plukkar inn, plantar eg ut nytt slik at det ikkje blir tomt i beda. I […]

Høgdepunkt frå 2019 med tips for 2020

Høgdepunkt frå 2019 med tips for 2020

Her er eit tilbakeblikk på kjøkkenhageåret som eg håpar vil vera til inspirasjon og nytte når du skal planleggja 2020. Eg deler tips om både jord, kompost, såing, planting, hausting og kva tid det er lurt å gjera kva for å få mest mogeleg ut […]

Grønsaker året rundt

Grønsaker året rundt

Seriedyrking er ein viktig grunn til at eg får fram mykje grønsaker på liten plass. Sagt i ein setning: Raske grønsaker som løk, poteter og spinat får veksa fyrst, etterpå overtek andre som rekk å bli klare før frosten pluss ulike kålslag som kan stå […]

Dette har eg planta ut etter poteter og løk

Dette har eg planta ut etter poteter og løk

“Kva plantar du ut nå der du tok opp potetene?” spør mange. Her skal du få sjå det som nå veks i det som var løk- og potetbed for kort tid sidan. Det er mest ikkje til å tru at bedet du ser på dette […]

Seriedyrking: Trikset for mat i hagen heile året

Seriedyrking: Trikset for mat i hagen heile året

Etter kvart som me haustar, blir det ledig plass i beda. Den gjeld det å utnytta. Eg har terrassen halvfull av planter som ventar på tur til å bli planta ut. På denne måten får eg to avlingar i året på same plass.  Flesteparten av […]

Den store kalkunmiddagen

Den store kalkunmiddagen

Skal du ha kalkun på nyttårsafta? Det du serverer til, er minst like viktig som kalkunen, synes me her i huset. Ristuffing med fiken og eple, omsbakte rosmarinpoteter, grønsaksform med rosenkål&pastinakk, omnsbakt rødløk, heimelaga rødkål, Waldorfsalat, tranebærsaus, soppsaus og sjy-fløte-sherrysaus er vanlegvis fast tilbehør her […]

Fest med lammeform

Fest med lammeform

Lyst på noko godt i kveld? Lurer du på kva du skal servera gjestene på laurdag? Eller kva du skal ha til sundagsmiddag? Prøv denne! OPPSKRIFT: Til ci. 4 personar: Cirka 1 kilo lammekjøt (eg har laga denne både med stykker frå forpart, lårskiver og […]

Vinnaren av vintergrønsakene

Vinnaren av vintergrønsakene

Luksus! Å  kunna plukka inn fersk rosenkål frå hagen frå november til uti mars. Her har dei stått i storm, hagl, sludd, snø og minusgrader. Dei har tolt alt. Har til og med blitt søtare av frosten! Har mest ikkje hjarta til å hausta dei […]