Merkelapp: rødbeter

Ti  herdige  og  gode  grønsaker  som  eg  ennå  kan  hausta  av

Ti herdige og gode grønsaker som eg ennå kan hausta av

Kraftig krusete grønkål og fargesprakande bladbeter (mangold) er blant dei ti grønsakene eg ennå kan hausta til trass for at november går mot slutten. Svartkålen står også flott – det er ein grunn til at denne også blir kalla palmekål – ser ut som ein […]

Les meir
Rubinsuppe

Rubinsuppe

Denne mørkerøde, fløyelsaktige suppa er god og mettande, men kalorifattig. Lettvint: Du slepp å stå med skjerefjøla og hakka opp, som med dei fleste andre grønsaksupper. Eg hadde tenkt å sylta rødbetene.  Men så måtte eg plutseleg finna på noko til lunch. Dermed blei denne […]

Les meir
Ekstremjuice

Ekstremjuice

Ekstremt sunn er denne juicen! Grøn og rød juice i eitt! Vanlegvis juicar eg grøne blad (bladbete, grønkål, spinat) for seg saman med eple, selleristang og sitron til grøn juice, og av rødbetene lagar eg rød juice. Men nå sto eg her med fem rødbeter. Det […]

Les meir
Kva  kan  me  laga  av  dette?

Kva kan me laga av dette?

Ei herleg tid! Eg haustar inn og haustar inn. Utruleg mykje løye-papegøye det går an å laga av grønsaker. Eg elskar å eksperimentera. Kva skal eg finna på med dette tru? Av halvparten grønkålen tenkte eg at eg skulle laga ein variant av den kjende […]

Les meir
Rød  kraftsuppe  med  oksekjøt  og  rødbeter

Rød kraftsuppe med oksekjøt og rødbeter

Styrk deg på denne gode suppa med kraftbein, oksehøgrygg, poteter og røde, grøne, oransje og gule grønsaker! Finn fram ei stor gryte: Dette brukte eg: (Nok til om lag 10 porsjonar) 4 liter vatn 5 kraftbein (jo fleire, jo betre!) 1,5 kilo oksehøgrygg 900 gram […]

Les meir
Gjer  kroppen  din  ei  teneste:  Et  og  drikk  rødbeter!

Gjer kroppen din ei teneste: Et og drikk rødbeter!

Her får du oppskrift på ferskpressa juice med rødbeter pluss kunnskap om kvifor rødbeter er så bra for deg! Lurer du på å skaffa deg juicar? I dette innlegget listar eg opp fordeler og ulemper med sentrifugejuicar vs. slowjuicar. Til slutt får du nokre råd […]

Les meir
Slik  får  du  2  avlingar  i  ein  dobbel  pallekarm  pluss  4  ekstra  trillebårlass  jord

Slik får du 2 avlingar i ein dobbel pallekarm pluss 4 ekstra trillebårlass jord

Pallekarmane mine produserer ikkje bare mat, dei produserer også supergod jord. Jepp! Sjå her, så skal eg visa deg trinn for trinn med fotos. Men fyrst må me rykka tilbake til august i fjor: Utgangspunkt: Ein dobbel pallekarm. I august 2017 fylte eg denne meir […]

Les meir
Potetsalat  med  agurk,  rødbeter  og  honningsennep

Potetsalat med agurk, rødbeter og honningsennep

Jordeple, altså! Det blir så utruleg mykje jordeple (poteter) av bare 30 settepoteter! Etter at me tok opp tidlegpotet «Arielle» i kjøkkenhagebedet ved sida av drivhuset for ein månad sidan, har me ete poteter mest kvar dag: Nydampa poteter med dill/persille, omnssteikte potetbåtar med urter […]

Les meir
Lun  rødbetsalat  med  svartkål  og  appelsin

Lun rødbetsalat med svartkål og appelsin

Denne fargerike salaten er har så smakfull og mettande at du ikkje treng meir til lunch. I Kina har dei restaurantar der du bestiller maten ut frå kva sjukdom du vil kurera eller førebyggja. Hadde dei hatt denne på menyen, kunne han vore universalmedisin mot […]

Les meir
Sjå  herlege  bilete  frå  høgdepunkt  i  juli!

Sjå herlege bilete frå høgdepunkt i juli!

Juli er full av høgdepunkt i kjøkkenhagen: Opptak av poteter, løk, kvitløk, spisskål, plukking av bær, bondebønner, squash, massevis av fargeglade sommarblomar. La meg visa deg flotte bilete fotograf Jan Inge Haga tok då Håvard (11), Mina (13) og Maja (15) var med i kjøkkenhagen. […]

Les meir