Merkelapp: purre

Enkel  purre-potet-suppe

Enkel purre-potet-suppe

Bare tre ingrediensar og så god! Denne enkle suppa lagar du på null, komma niks! Dette er nemleg ein kjapp variant av den klassiske franske Vichyssoise. For med superferske råvarer treng du ikkje dilla og dalla! Eg måtte tynna i pallekarmen med purre og i […]

Sjå  herlege  bilete  frå  høgdepunkt  i  juli!

Sjå herlege bilete frå høgdepunkt i juli!

Juli er full av høgdepunkt i kjøkkenhagen: Opptak av poteter, løk, kvitløk, spisskål, plukking av bær, bondebønner, squash, massevis av fargeglade sommarblomar. La meg visa deg flotte bilete fotograf Jan Inge Haga tok då Håvard (11), Mina (13) og Maja (15) var med i kjøkkenhagen. […]

Tid  for  å  hausta  og  planta  på  nytt

Tid for å hausta og planta på nytt

Mitt fyrste år med kjøkkenhage sådde eg alt i mars, planta ut alt i starten av mai og dermed blei alt også ferdig omlag samstundes… Nå har eg lært at det er mykje smartare å så og planta ut i fleire omgangar. Både for at […]

Løk,  kjære  løk!

Løk, kjære løk!

Eg elskar å dyrka løk!  Grasløk, rød løk, gul løk, kvitløk, purre, vårløk… Dei er slikt eit sterkt symbol på liv og vår.  Og kva er vel ei suppe eller ei middagsgryte utan løk? Eller eggerøre utan grasløk? På dette fyrste biletet ser du gul […]

Desse  grønsakene  har  eg  sådd  og  planta  til  nå

Desse grønsakene har eg sådd og planta til nå

8 sortar poteter, 3 sortar setteløk og 40 ulike frøsådde sortar grønsaker, urter og bønner står nå i spirebrett, potter baljar og kassar på hyller, benker og golvet i drivhuset mitt. Eg gjorde nyss denne oppteljinga over kva eg har før eg skal bestemma meg […]

8  spørsmål  og  svar  om  å  så  grønsaker

8 spørsmål og svar om å så grønsaker

Kva tid det er lurt å så ulike frø er vel så viktig å vita som kordan du sår. Her får du svar på dei spørsmåla eg oftast får om såing pluss to viktige råd til slutt. Kva sår du i? Du treng ikkje kjøpa […]

Mors  kjøtsuppe

Mors kjøtsuppe

Sundagsmiddagane var eit høgdepunkt då eg vaks opp. Kjøtsuppe var noko av det eg lika best. Supper er eg ein stor «fan» av den dag i dag. Lettvint (alt i ei gryte), velsmakande, varmande på kjølege dagar, og så mykje mat det blir! Ikkje minst: Ein […]