Merkelapp: middag

Spansk  bondeomelett  med  ny  (og  sjølsagt  sunnare)  vri

Spansk bondeomelett med ny (og sjølsagt sunnare) vri

Når du har masse løk, kvitløk, poteter og bladpersille, kva blir då dagens lunch? Spansk bondeomelett med mindre poteter enn i denne klassiske spanske retten, – og meir løk og persille. Pluss «how-not-to-die»- krydderblanding. Dermed blir omeletten tre hakk sunnare! «Godt!» var mannens dom, og […]

Les meir
Gyllen  sommarform  med  spisskål

Gyllen sommarform med spisskål

«Då eg var liten, hadde me ofte kålrulettar til middag», sa mannen min. Eg hadde nett hausta endå eit spisskål frå kjøkkenhagen. Svenskane lagar kålpudding, kanskje me skal prøva det, sa eg. Men ikkje hadde me kjøttdeig, og ikkje ville me kjøpa kjøttdeig, så dermed […]

Les meir
I  dag  blir  det  krydra  indisk  gryte  med  grønkål

I dag blir det krydra indisk gryte med grønkål

Kva gjer du med all grønkålen? spør folk meg ofte. I dagens blogginnlegg får du både svar på det, pluss oppskrift på ein god indisk gryterett som du lagar på ein snau halvtime, samt tips om billig supermat for god helse. Haustetips Ikkje noko gir […]

Les meir
Enkel  kvardagsmiddag  frå  kjøkkenhagen

Enkel kvardagsmiddag frå kjøkkenhagen

Har du ein kjøkkenhage, er du aldri i beit for kva du skal ha til middag. Der er alltid gode, ferske grønsaker å ta av, og då blir måltidet godt «uansett!» «5 om dagen»? Du greier fort 6 til ein middag! I kjøleskapet låg nokre […]

Les meir
Over  15  000  visningar  på  15  dagar

Over 15 000 visningar på 15 dagar

Bloggen Margunns kjøkkenhage vart oppretta måndag den 5. mars.  Om  føremiddagen den 20. mars  var eg oppe i 16 020 visningar.  Tusen takk til dykk lesarar! Koss du får god jord og kjøtsuppa til mor mi,  er dei to mest populære sakene utanom presentasjonen av meg […]

Les meir
Fest  med  lammeform

Fest med lammeform

Lyst på noko godt i kveld? Lurer du på kva du skal servera gjestene på laurdag? Eller kva du skal ha til sundagsmiddag? Prøv denne! OPPSKRIFT: Til ci. 4 personar: Cirka 1 kilo lammekjøt (eg har laga denne både med stykker frå forpart, lårskiver og […]

Les meir
Mors  kjøtsuppe

Mors kjøtsuppe

Sundagsmiddagane var eit høgdepunkt då eg vaks opp. Kjøtsuppe var noko av det eg lika best. Supper er eg ein stor «fan» av den dag i dag. Lettvint (alt i ei gryte), velsmakande, varmande på kjølege dagar, og så mykje mat det blir! Ikkje minst: Ein […]

Les meir