Merkelapp: middag

Våronn-wok

Våronn-wok

Fine fargar, ikkje sant? Smakar både krydra, syrleg, søtt og salt og luktar herleg. Denne retten lagar du på ti minutt. Det er bare å langa innpå, for her får du bare i deg næring som gjer kroppen godt. Dette var vår middag i går, […]

Rask pasta med rød saus, bondebønner og grønt dryss

Rask pasta med rød saus, bondebønner og grønt dryss

Endå ein rask middag/lunch: Det gjeld om å vera kreativ når halve fryseboksen er full av mat frå kjøkkenhagen og både grønkål og svartkål står friske og fine ute i  kjøkkenhagen. Skriv bondebønner på frøbestillingslista di! Noko av det enklaste du kan dyrka, pluss at […]

Rask lapskaus

Rask lapskaus

Har du restar frå søndagssteika? Lag lapskaus! Med masse grønsaker så klart.  Fordelen med å bruka opp restar – bortsett frå at me sjølvsagt ikkje vil kasta mat – er mykje kortare koketid. Eg vaks opp med lapskaus laga av salt lammekjøt  pluss masse jordeple […]

Chili sin carne

Chili sin carne

Knallgod! Prøv denne oppskrifta, og du vil bli positivt overraska. Mannen min og eg hadde denne til laurdagskosen i går, og me gledar oss allereide til restane… Denne gryta er full av gode smakar, protein, fiber og nyttige næringsstoff. Lettvint å laga – alt i […]

Grønsakslasagne for glade magar

Grønsakslasagne for glade magar

Eg likar å eksperimentera på kjøkkenet.  Alt eg lagar, gjer eg med utgangspunkt i det eg har hausta inn frå kjøkkenhagen. Sidan eg har masse squash, og sidan eg nett hadde høyrt på fleire førelesingar om cøliaki, betent tarm, glutenintoleranse osv., fekk eg lyst til […]

Regnbogesuppe – jo meir du et, jo betre!

Regnbogesuppe – jo meir du et, jo betre!

Denne suppa inneheld 11 ulike grønsaker og er mykje lettare å laga enn du trur! Jysla god og jysla sunn, sjølvsagt. Me nordmenn et jo brødskiver både til frukost, lunch og kvelds.. Godt tips for å bli god og mett og få meir energi samstundes […]

Potetsalat med agurk, rødbeter og honningsennep

Potetsalat med agurk, rødbeter og honningsennep

Jordeple, altså! Det blir så utruleg mykje jordeple (poteter) av bare 30 settepoteter! Etter at me tok opp tidlegpotet “Arielle” i kjøkkenhagebedet ved sida av drivhuset for ein månad sidan, har me ete poteter mest kvar dag: Nydampa poteter med dill/persille, omnssteikte potetbåtar med urter […]

Enkel purre-potet-suppe

Enkel purre-potet-suppe

Bare tre ingrediensar og så god! Denne enkle suppa lagar du på null, komma niks! Dette er nemleg ein kjapp variant av den klassiske franske Vichyssoise. For med superferske råvarer treng du ikkje dilla og dalla! Eg måtte tynna i pallekarmen med purre og i […]

Når du har masse squash-3: Lag 3 ulike middagar frå ei grunnrøre

Når du har masse squash-3: Lag 3 ulike middagar frå ei grunnrøre

Du blir ikkje i beit for middagar om du lagar denne!  Smakar godt og er lett å laga. Fyrst skal du få oppskrifta på grunnrøra/stuinga, så skal du få tips om koss du kan variera denne slik at du kan laga fleire ulike rettar. SQUASHSTUING: […]

Spansk bondeomelett med ny (og sjølsagt sunnare) vri

Spansk bondeomelett med ny (og sjølsagt sunnare) vri

Når du har masse løk, kvitløk, poteter og bladpersille, kva blir då dagens lunch? Spansk bondeomelett med mindre poteter enn i denne klassiske spanske retten, – og meir løk og persille. Pluss “how-not-to-die”- krydderblanding. Dermed blir omeletten tre hakk sunnare! “Godt!” var mannens dom, og […]