Merkelapp: middag

Grønsakslasagne  for  glade  magar

Grønsakslasagne for glade magar

Eg likar å eksperimentera på kjøkkenet.  Alt eg lagar, gjer eg med utgangspunkt i det eg har hausta inn frå kjøkkenhagen. Sidan eg har masse squash, og sidan eg nett hadde høyrt på fleire førelesingar om cøliaki, betent tarm, glutenintoleranse osv., fekk eg lyst til […]

Les meir
Regnbogesuppe  –  jo  meir  du  et,  jo  betre!

Regnbogesuppe – jo meir du et, jo betre!

Denne suppa inneheld 11 ulike grønsaker og er mykje lettare å laga enn du trur! Jysla god og jysla sunn, sjølvsagt. Me nordmenn et jo brødskiver både til frukost, lunch og kvelds.. Godt tips for å bli god og mett og få meir energi samstundes […]

Les meir
Potetsalat  med  agurk,  rødbeter  og  honningsennep

Potetsalat med agurk, rødbeter og honningsennep

Jordeple, altså! Det blir så utruleg mykje jordeple (poteter) av bare 30 settepoteter! Etter at me tok opp tidlegpotet «Arielle» i kjøkkenhagebedet ved sida av drivhuset for ein månad sidan, har me ete poteter mest kvar dag: Nydampa poteter med dill/persille, omnssteikte potetbåtar med urter […]

Les meir
Enkel  purre-potet-suppe

Enkel purre-potet-suppe

Bare tre ingrediensar og så god! Denne enkle suppa lagar du på null, komma niks! Dette er nemleg ein kjapp variant av den klassiske franske Vichyssoise. For med superferske råvarer treng du ikkje dilla og dalla! Eg måtte tynna i pallekarmen med purre og i […]

Les meir
Når  du  har  masse  squash-3:  Lag  3  ulike  middagar  frå  ei  grunnrøre

Når du har masse squash-3: Lag 3 ulike middagar frå ei grunnrøre

Du blir ikkje i beit for middagar om du lagar denne!  Smakar godt og er lett å laga. Fyrst skal du få oppskrifta på grunnrøra/stuinga, så skal du få tips om koss du kan variera denne slik at du kan laga fleire ulike rettar. SQUASHSTUING: […]

Les meir
Spansk  bondeomelett  med  ny  (og  sjølsagt  sunnare)  vri

Spansk bondeomelett med ny (og sjølsagt sunnare) vri

Når du har masse løk, kvitløk, poteter og bladpersille, kva blir då dagens lunch? Spansk bondeomelett med mindre poteter enn i denne klassiske spanske retten, – og meir løk og persille. Pluss «how-not-to-die»- krydderblanding. Dermed blir omeletten tre hakk sunnare! «Godt!» var mannens dom, og […]

Les meir
Gyllen  sommarform  med  spisskål

Gyllen sommarform med spisskål

«Då eg var liten, hadde me ofte kålrulettar til middag», sa mannen min. Eg hadde nett hausta endå eit spisskål frå kjøkkenhagen. Svenskane lagar kålpudding, kanskje me skal prøva det, sa eg. Men ikkje hadde me kjøttdeig, og ikkje ville me kjøpa kjøttdeig, så dermed […]

Les meir
I  dag  blir  det  krydra  indisk  gryte  med  grønkål

I dag blir det krydra indisk gryte med grønkål

Kva gjer du med all grønkålen? spør folk meg ofte. I dagens blogginnlegg får du både svar på det, pluss oppskrift på ein god indisk gryterett som du lagar på ein snau halvtime, samt tips om billig supermat for god helse. Haustetips Ikkje noko gir […]

Les meir
Enkel  kvardagsmiddag  frå  kjøkkenhagen

Enkel kvardagsmiddag frå kjøkkenhagen

Har du ein kjøkkenhage, er du aldri i beit for kva du skal ha til middag. Der er alltid gode, ferske grønsaker å ta av, og då blir måltidet godt «uansett!» «5 om dagen»? Du greier fort 6 til ein middag! I kjøleskapet låg nokre […]

Les meir
Over  15  000  visningar  på  15  dagar

Over 15 000 visningar på 15 dagar

Bloggen Margunns kjøkkenhage vart oppretta måndag den 5. mars.  Om  føremiddagen den 20. mars  var eg oppe i 16 020 visningar.  Tusen takk til dykk lesarar! Koss du får god jord og kjøtsuppa til mor mi,  er dei to mest populære sakene utanom presentasjonen av meg […]

Les meir