Merkelapp: kvitløk

At kvitløk kan vera så godt!

At kvitløk kan vera så godt!

Har du smaka heilt fersk kvitløk? Nyplukka og omsbakt i 5-10 minuttar? Eller rå, i tynne skiver i salaten eller på brødskiva? Knallgodt! Nei, på langt nær så sterkt som den tørka kvitløken du får kjøpt i butikkane. William (6) og Nora (3) var superbegeistra […]

Enkel kvardagsmiddag frå kjøkkenhagen

Enkel kvardagsmiddag frå kjøkkenhagen

Har du ein kjøkkenhage, er du aldri i beit for kva du skal ha til middag. Der er alltid gode, ferske grønsaker å ta av, og då blir måltidet godt “uansett!” “5 om dagen”? Du greier fort 6 til ein middag! I kjøleskapet låg nokre […]

Sjå kva me har planta i Leikeplasshagen

Sjå kva me har planta i Leikeplasshagen

Poteter, løk, maineper, brokkoli, knutekål, spisskål, grønkål, kvitløk, bondebønner, asparges er mellom grønsakene som nå veks godt på Leikeplasshagen. Rosa tulipaner er hagens pryd nå. Sommarblomane som skal overta etterpå er planta ut. I dagens blogginnlegg får du ein oversikt over kva me har planta […]

Løk, kjære løk!

Løk, kjære løk!

Eg elskar å dyrka løk!  Grasløk, rød løk, gul løk, kvitløk, purre, vårløk… Dei er slikt eit sterkt symbol på liv og vår.  Og kva er vel ei suppe eller ei middagsgryte utan løk? Eller eggerøre utan grasløk? På dette fyrste biletet ser du gul […]

Denne kvitløken veks opp or gamle tomatplantar

Denne kvitløken veks opp or gamle tomatplantar

Eg nyt synet: Irrgrøne kvitløkspirer opp or dørkarmkassen. Ikkje så vakre som påskeliljene kanskje, men for eit sterkt symbol på vår! Og så godt det smakar! Ei oppleving alle som kjøper ferdig kvitløk går glipp av. Den fyrste veka i april stakk spirene såvidt opp, […]

Påskekylling

Påskekylling

Svolten etter lang tur, men gidd ikkje å bruka lang tid på kjøkkenet? Då passar denne ypperleg. Retten blei til i går kveld, mannen hadde handla kylling. I kjøleskapet låg det ein opna pose med poteter som begynte å få groer, nokre gulerøter, ei halv […]

Fest med lammeform

Fest med lammeform

Lyst på noko godt i kveld? Lurer du på kva du skal servera gjestene på laurdag? Eller kva du skal ha til sundagsmiddag? Prøv denne! OPPSKRIFT: Til ci. 4 personar: Cirka 1 kilo lammekjøt (eg har laga denne både med stykker frå forpart, lårskiver og […]