Merkelapp: kvitløk

Kvitløk  MÅ  du  bare  prøva  å  dyrka  sjøl!

Kvitløk MÅ du bare prøva å dyrka sjøl!

Har du aldri dyrka din eigen kvitløk? Då MÅ gjera det! Det er jo så lett, så lite arbeid og gir så bra resultat! Nå er rette tida. Nå skal fedda i jorda. William (6) og eg gjorde jobben i går ettermiddag.  Jordet i bedet […]

Les meir
Rød  kraftsuppe  med  oksekjøt  og  rødbeter

Rød kraftsuppe med oksekjøt og rødbeter

Styrk deg på denne gode suppa med kraftbein, oksehøgrygg, poteter og røde, grøne, oransje og gule grønsaker! Finn fram ei stor gryte: Dette brukte eg: (Nok til om lag 10 porsjonar) 4 liter vatn 5 kraftbein (jo fleire, jo betre!) 1,5 kilo oksehøgrygg 900 gram […]

Les meir
Potetsalat  med  agurk,  rødbeter  og  honningsennep

Potetsalat med agurk, rødbeter og honningsennep

Jordeple, altså! Det blir så utruleg mykje jordeple (poteter) av bare 30 settepoteter! Etter at me tok opp tidlegpotet «Arielle» i kjøkkenhagebedet ved sida av drivhuset for ein månad sidan, har me ete poteter mest kvar dag: Nydampa poteter med dill/persille, omnssteikte potetbåtar med urter […]

Les meir
Lun  rødbetsalat  med  svartkål  og  appelsin

Lun rødbetsalat med svartkål og appelsin

Denne fargerike salaten er har så smakfull og mettande at du ikkje treng meir til lunch. I Kina har dei restaurantar der du bestiller maten ut frå kva sjukdom du vil kurera eller førebyggja. Hadde dei hatt denne på menyen, kunne han vore universalmedisin mot […]

Les meir
Sjå  herlege  bilete  frå  høgdepunkt  i  juli!

Sjå herlege bilete frå høgdepunkt i juli!

Juli er full av høgdepunkt i kjøkkenhagen: Opptak av poteter, løk, kvitløk, spisskål, plukking av bær, bondebønner, squash, massevis av fargeglade sommarblomar. La meg visa deg flotte bilete fotograf Jan Inge Haga tok då Håvard (11), Mina (13) og Maja (15) var med i kjøkkenhagen. […]

Les meir
Spansk  bondeomelett  med  ny  (og  sjølsagt  sunnare)  vri

Spansk bondeomelett med ny (og sjølsagt sunnare) vri

Når du har masse løk, kvitløk, poteter og bladpersille, kva blir då dagens lunch? Spansk bondeomelett med mindre poteter enn i denne klassiske spanske retten, – og meir løk og persille. Pluss «how-not-to-die»- krydderblanding. Dermed blir omeletten tre hakk sunnare! «Godt!» var mannens dom, og […]

Les meir
At  kvitløk  kan  vera  så  godt!

At kvitløk kan vera så godt!

Har du smaka heilt fersk kvitløk? Nyplukka og omsbakt i 5-10 minuttar? Eller rå, i tynne skiver i salaten eller på brødskiva? Knallgodt! Nei, på langt nær så sterkt som den tørka kvitløken du får kjøpt i butikkane. William (6) og Nora (3) var superbegeistra […]

Les meir
Enkel  kvardagsmiddag  frå  kjøkkenhagen

Enkel kvardagsmiddag frå kjøkkenhagen

Har du ein kjøkkenhage, er du aldri i beit for kva du skal ha til middag. Der er alltid gode, ferske grønsaker å ta av, og då blir måltidet godt «uansett!» «5 om dagen»? Du greier fort 6 til ein middag! I kjøleskapet låg nokre […]

Les meir
Sjå  kva  me  har  planta  i  Leikeplasshagen

Sjå kva me har planta i Leikeplasshagen

Poteter, løk, maineper, brokkoli, knutekål, spisskål, grønkål, kvitløk, bondebønner, asparges er mellom grønsakene som nå veks godt på Leikeplasshagen. Rosa tulipaner er hagens pryd nå. Sommarblomane som skal overta etterpå er planta ut. I dagens blogginnlegg får du ein oversikt over kva me har planta […]

Les meir
Løk,  kjære  løk!

Løk, kjære løk!

Eg elskar å dyrka løk!  Grasløk, rød løk, gul løk, kvitløk, purre, vårløk… Dei er slikt eit sterkt symbol på liv og vår.  Og kva er vel ei suppe eller ei middagsgryte utan løk? Eller eggerøre utan grasløk? På dette fyrste biletet ser du gul […]

Les meir