Merkelapp: jorddekke

Margunns  kjøkkenhage  feirar  halvtårs-jubileum  med  eplerekord

Margunns kjøkkenhage feirar halvtårs-jubileum med eplerekord

Snart 100 000 visningar, så kjekt! I dag er det seks månadar sidan eg starta denne bloggen. Her kan du sjå kva som har vore dei tre mest populære innlegga kvar månad. «Jubileet» skal feirast med «Penne della Casa mia med rød og gul saus» […]

Les meir
Frodige  planter,  masse  grønsaker  og  rik  bløming  utan  vanleg  gjødsel

Frodige planter, masse grønsaker og rik bløming utan vanleg gjødsel

Går det an? Ja, viss du har masse organisk materiale og god kompost i bed og pallekarmar. Bare sjå på desse sommarblomane og georginene. Zinnia og solhatt (fremst) har blomstra non-stop sidan juni. Det same har dei låge solsikkene. Georginene kom for fullt i starten […]

Les meir
Sjå  herlege  bilete  frå  høgdepunkt  i  juli!

Sjå herlege bilete frå høgdepunkt i juli!

Juli er full av høgdepunkt i kjøkkenhagen: Opptak av poteter, løk, kvitløk, spisskål, plukking av bær, bondebønner, squash, massevis av fargeglade sommarblomar. La meg visa deg flotte bilete fotograf Jan Inge Haga tok då Håvard (11), Mina (13) og Maja (15) var med i kjøkkenhagen. […]

Les meir
Slik  dyrkar  me  mais  i  Leikeplasshagen

Slik dyrkar me mais i Leikeplasshagen

Nyplukka, nykokte maiskolber var det ungane likte aller best å eta frå Leikeplasshagen i fjor. Sjølvsagt måtte me ha mais også i år. Lettare å få til enn du trur, den  største utfordringa er vinden… Eg har nett vore ute og støtta opp maisplantene med staudestøtter. […]

Les meir
Kva  dekker  du  jorda  med,  og  kor  får  du  tak  i  det?

Kva dekker du jorda med, og kor får du tak i det?

I både små og store bed i Leikeplasshagen og i min eigen kjøkkenhage har eg dekka jorda slik at ho ikkje ligg bar. Her skal eg kort forklara dei viktigaste fordelane med det, før eg fortel kva eg dekker med og kor eg får tak […]

Les meir
Slik  slepp  du  å  vatna  og  luka

Slik slepp du å vatna og luka

Mest ikkje til å tru: Me har bare hatt skikkeleg regn ein dag i heile mai.  Steikande sol dag etter dag og temperaturar over 20 grader. Likevel veks grønsakene som bare det utan at eg har måtta vatna skikkeleg meir enn ein gong. Og dei […]

Les meir
Kule  kål  –  knask  for  både  små  og  store

Kule kål – knask for både små og store

Eg har gjort det igjen. Sådd meir enn eg har plass til. Bittesmå frø i seks bittesmå boksar i slutten av februar: Spisskål «Early Jersey Wakefield», knutekål «Wiener Blue», brokkoli, brokkolini, russisk grønkål «Ragged Jack» og afrikansk grønkål «Sukuma Wiki». Nå fyller dei fleire bed….16 […]

Les meir
Hurra,  eit  lass  med  halm  og  skit!

Hurra, eit lass med halm og skit!

Perler og champagne er ikkje noko for meg, men gje meg eit lass med gammal møkk og halm, då blir eg lukkeleg! For det blir til god jord i kjøkkenhagen og mat til mange milliardar medarbeidarane som jobbar gratis for meg:  Meitemarkar og andre kryp […]

Les meir