Merkelapp: fortgjort

Pausesmoothie

Pausesmoothie

Karamell, caffè latte .. Denne smoothien smakar litt av begge deler. God når du treng ein pause og påfyll. Den eine ingrediensen har du kanskje aldri prøvd i smoothie før? Dette brukte eg: 1 godt mogen banan 10 valnøttkjerner 4 dadlar (ta ut steinen) 2 […]

Rask  pasta  med  rød  saus,  bondebønner  og  grønt  dryss

Rask pasta med rød saus, bondebønner og grønt dryss

Endå ein rask middag/lunch: Det gjeld om å vera kreativ når halve fryseboksen er full av mat frå kjøkkenhagen og både grønkål og svartkål står friske og fine ute i  kjøkkenhagen. Skriv bondebønner på frøbestillingslista di! Noko av det enklaste du kan dyrka, pluss at […]

Rask  lapskaus

Rask lapskaus

Har du restar frå søndagssteika? Lag lapskaus! Med masse grønsaker så klart.  Fordelen med å bruka opp restar – bortsett frå at me sjølvsagt ikkje vil kasta mat – er mykje kortare koketid. Eg vaks opp med lapskaus laga av salt lammekjøt  pluss masse jordeple […]

Fem  middagar  på  til  saman  30  minutt

Fem middagar på til saman 30 minutt

Denne veka har eg brukt ti minutt på å laga ein middag og dei andre gjekk på 5 minutt. Gamle restar kan nemleg fort bli som nye! Ekstra fort går det når eg har ei heil kjøkkenhagefryseboks å ta av.  Sunt og godt blei det […]

Solbærsmoothie

Solbærsmoothie

Forkjøla vil me ikkje bli.  Heldigvis har eg solbær frå kjøkkenhagen i fryseboksen. Faktisk sjeldan eg finn solbær i butikkane nå vinterstid. Plant nokre solbærbuskar til våren! For å gjera denne drikken ekstra mettande, har eg tilsett lettkokte, små havregryn. Eg har alltid ein form […]

Rubinsalat

Rubinsalat

Granateple – for ei frukt! Så vakker, full av små, smakfulle juvélar breiddfulle av saft, smak og supersunne plantestoff. Luksusingrediensen i denne friske og fruktige salaten med appelsinskiver og grøne blad. Så god at ingen sakna den tradisjonelle Waldorfsalaten til årets store kalkunmiddag. Eg brukte […]

To  smakfulle,  feittfrie  sausar  til  kalkun

To smakfulle, feittfrie sausar til kalkun

For ein fantastisk farge! Ein fryd å laga og servera tranebærsaus. Sunt og godt og fort gjort. Syrleg og frisk, heilt utan  feitt. Kanskje vel så populær i vår familie er soppsausen dotter mi Mari lagar til  kalkunmåltidet. Sunn og god sjølvsagt, og fri for […]

Urtegrøn  potetsalat

Urtegrøn potetsalat

Eg kastar aldri mat. Det er små grep som skal til for at julematrestane blir «som nye». Til og med kalde poteter! Den beste potetsalaten lagar du nemleg fort sjølv. Denne både smakar betre og er (sjølvsagt) sunnare enn den du kjøper ferdig. Visste du […]

Råkostsalat,  perfekt  til  restemat

Råkostsalat, perfekt til restemat

Frisk, syrleg og sunn er denne råkostsalaten som passar ypperleg både til kald og varm mat. Til restane av nøttesteika for eksempel. Eller til brødskiver med dei siste restane av  sylte og anna julepålegg. Et gjerne ei stor skål til lunch! Det aller beste kålet […]

Romjulssmoothie  med  tranebær  og  fiken

Romjulssmoothie med tranebær og fiken

Syrlege, supersunne tranebær og kirsebær gir rødfargen på denne smoothien som er søta med fiken og honning og gjort kremete med kokosmjølk. Sova godt må me, verkande ledd og musklar vil me ikkje ha, og urinveisinfeksjon vil me unngå. Så lag deg denne! Sjå helsefordelar […]