Merkelapp: fortgjort

Så salat og spinat i baljar og kassar

Så salat og spinat i baljar og kassar

Salat og spinat kan du dyrka sjølv om du bare har plass til nokre baljar. Drivhus treng du heller ikkje. Du kan bare strø rett ut. Som regel går det godt, sjølv om det kjem nokre kuldegrader. Biletet oppføre er frå den 17. april i […]

Har søren meg sådd gulerøter!

Har søren meg sådd gulerøter!

Å så gulerøter i februar har eg aldri gjort før. Det blir spanande å sjå koss dette går! Men då sola lyste og varma i går, kunne eg ikkje dy meg. Eg måtte fram med frøposane. To doble pallekarmar hadde eg blinka ut då eg […]

Her får epletreet vårstussen

Her får epletreet vårstussen

Lange tynne “pisker” strittar rett til vêrs i toppen av epletreet og på fleire av greinene. Dei må vekk!  Eg pleier alltid å beskjera frukttrea i slutten av februar. Då er vanlegvis den hardaste frosten over (sjølv om ein kan aldri vita), samstundes som det […]

Valentine-smoothie

Valentine-smoothie

Mannen min påstår eg ikkje er romantisk. For å motbevisa det, laga eg rosa smoothie til han då eg kom heim frå trening.  Er trass alt Valentinsdagen. Blir ingen romantisk middag i kveld – då skal eg halda kjøkkenhageforedrag for Vindmøllebakken bofellesskap i Stavanger og […]

Lag di eiga superjord!

Lag di eiga superjord!

Alle som har dyrka  ein del, veit at det er kvaliteten på jorda som er nøkkelen til suksess. Sjekk jorda i denne kassen! Svart og porøs. Laga av? Avfall. Fyrst fylte eg kassen mest heilt opp med det eg reinska ut or drivhuset oktober 2017: […]

Glutenfrie frukostbrød med sukkerfritt syltetøy

Glutenfrie frukostbrød med sukkerfritt syltetøy

Lyse “Hattings” speltrundstykke med marmelade. Ikkje akkurat det luraste å eta til frukost. Særleg ikkje om du slit med betent tarm og kropp.  Då gjeld det å unngå sukker og gluten. Ok, han forsto det. Men er der gluten i spelt? Ja. Gluten fins i kveite, […]

Gullhummus

Gullhummus

Hummus er gode greier. Ein kremete, næringsrik mos basert på kikerter. Vanleg rett i Midt-Austen og Middelhavsland, som forrett, siderett eller dip. Eg brukar også hummus som pålegg på brødskiver og serverer det gjerne saman med flatbrød til supper. Billigare protein enn det du får […]

Pausesmoothie

Pausesmoothie

Karamell, caffè latte .. Denne smoothien smakar litt av begge deler. God når du treng ein pause og påfyll. Den eine ingrediensen har du kanskje aldri prøvd i smoothie før? Dette brukte eg: 1 godt mogen banan 10 valnøttkjerner 4 dadlar (ta ut steinen) 2 […]

Rask pasta med rød saus, bondebønner og grønt dryss

Rask pasta med rød saus, bondebønner og grønt dryss

Endå ein rask middag/lunch: Det gjeld om å vera kreativ når halve fryseboksen er full av mat frå kjøkkenhagen og både grønkål og svartkål står friske og fine ute i  kjøkkenhagen. Skriv bondebønner på frøbestillingslista di! Noko av det enklaste du kan dyrka, pluss at […]

Rask lapskaus

Rask lapskaus

Har du restar frå søndagssteika? Lag lapskaus! Med masse grønsaker så klart.  Fordelen med å bruka opp restar – bortsett frå at me sjølvsagt ikkje vil kasta mat – er mykje kortare koketid. Eg vaks opp med lapskaus laga av salt lammekjøt  pluss masse jordeple […]