Merkelapp: fortgjort

Pesto med persille og valnøtter

Pesto med persille og valnøtter

Jo meir grønt du et, jo betre . Både krydderurter og grøne bladgønsaker. Pesto er ein fin måte å få i seg begge deler på. Både lettvint, godt og kan brukast til meir enn pasta. Og nei, pesto må ikkje lagast av basilikum og pinjekjerner. […]

Løye med løgne gulerøter

Løye med løgne gulerøter

Gratis forretningsidé til gulerotdyrkarar: Gulerøter i rare fasongar. Blir garantert ein salssuksess i småbarnsfamiliar. Var i alle fall ingen tvil om kva gulerøter Sofie og Wiliam syntes det var mest gøy å dra opp: Dei som ikkje såg ut som vanlege, rette gulerøter.  Så morosamt det […]

Kjøkkenhagesalat med jordbær og tomat

Kjøkkenhagesalat med jordbær og tomat

Salat med masse godt i er deileg på solskinsdagar. Her er endå ein salat som blei til etter ein runde i kjøkkenhage og drivhus. Dette brukte eg: 2 nevar rødleg salat 4 unge grønkålblad 1 neve syreblad (“Red Sorrel”) 1 liten gul squash 3-4 nevar […]

Pasta med persille og Ramazotti

Pasta med persille og Ramazotti

Mannen min har alt vore ein tur i Italia ,og har bestilt ein ny. Eg då? Blir her. Har ikkje lyst å reisa frå hagen. På denne tida! Utenkeleg. Får leika litt Italia her. Så i går kveld blei det persillepasta for tredje gong denne […]

Lettvint pølse&potetform

Lettvint pølse&potetform

Når eg lagar middag, tek eg utgangspunkt i kva eg har i hagen: Så då måtte det blir noko med potet, løk, squash, tomat og urter. Er råvarene ferske og gode, blir det meste godt. Bare å ha i ei form, putta i omnen og […]

Kvess til kvelds

Kvess til kvelds

Dette lagar du på null komma niks! Bare tre ingrediensar pluss litt olivenolje, salt og peppar. Mett og god blir du, og jo meir du et, jo betre! Går også fint som ein lunchrett – server det gjerne saman med ein god salat. Ingrediensar: 1 […]

Knaskesalat med knutekål, eple, urter og valnøtter

Knaskesalat med knutekål, eple, urter og valnøtter

Eg elskar å gå rundt i kjøkkenhagen og plukka inn litt av det og litt av det og prøva nye smakskombinasjonar.  Har du smaka knutekål i salat? Det gjekk jo fint, saman med litt søtsure ingrediensar og ein dressing med mykje smak. Prøv! Ingrediensar: 4 […]

Sprø sukkerertsalat med asiatisk vri

Sprø sukkerertsalat med asiatisk vri

Mannen skulle omsbaka sjøaure. Har du grønsaker? spurde han. Dermed fiksa eg denne salaten etter ein runde i kjøkkenhagen. Knasande sprø og smakfull miks av søtt, salt, syrleg, skarpt og mildt. Eg trur eg må laga ei stor skål i dag til lunch… Ingen vits […]

Rabarbradessert med kokos og bringebær

Rabarbradessert med kokos og bringebær

Eg elskar rabarbra, men vegrar meg for å laga suppe for ofte på grunn av sukkeret som må til. Men nå! Nå har eg funne fram til ein rababradessert utan sukker. Nydeleg smak og fløyelsmjuk konistens. Mousse? Nei, inneheld ikkje egg og stivpiska krem. Du […]

Bondebønner på tre måtar

Bondebønner på tre måtar

Eg likar å eksperimentera. Det er ofte slik eg lærer og skaffar meg ny erfaring. Og så er det spanande! I år sådde eg to sortar bondebønner på tre ulike tidspunkt på tre stader og på to måtar. Konklusjon-1: Bondebønner kan du trygt så rett […]