Merkelapp: fortgjort

Proteinsuppe på ein spiker

Proteinsuppe på ein spiker

Har du ete opp fenalåret du kjøpte til  jul?  Ikkje kast beinet! Supert å koka suppe på. Ertesuppe er tingen nå i januar. “Klassisk” ertesuppe blir laga med gul løk, kålrabi (kålrot), gulrot, jordeple (poteter) og purre. Eg laga min eigen vri, basert på det eg […]

Sunn stikkelsbærpai

Sunn stikkelsbærpai

Denne stikkelsbærforma er kjempelett å laga. Sunn kosemat til te-eller kaffikoppen om ettermiddagen. Restane åt eg neste dag, kalde, i ei skål med mjølk. Det var god frukost! Bær er det beste eg veit. Ei sann lukke å kunna plukka solmogne bær i hagen og henta […]

Tid for å setja kvitløk

Tid for å setja kvitløk

Vil du ha fersk kvitløk til sommaren, er det i oktober du bør få fedda i jorda. Du vil ikkje angra! For sjøldyrka kvitløk er knallgodt, og arbeidsinnsatsen liten. Her skal eg visa deg framgangsmåten og dei seks sortane me sette i Leikeplasshagen i år. […]

Herleg haustgryte: Ungarsk gulasj

Herleg haustgryte: Ungarsk gulasj

Den gongen muskler og senar i armane var så betente og vonde at eg ikkje kunne trykkja ned ein tast eller lyfta ein kopp, drog eg til Budapest på helsespa for å få behandling og læra meg å slappa av. Kvar kveld sto der ei […]

Fransk squashform med urter og bønner

Fransk squashform med urter og bønner

Eg hadde invitert to sprudlande hagedamer til kveldstreff. Planen var å servera “Min beste lasagne”, men dagen blei travlare enn eg hadde tenkt, så det rakk eg ikkje. Kva skulle eg  då finna på? Måtte bli noko frå kjøkkehagen. Flotte squash var klare til å […]

Omelett med squash og sommarblomar

Omelett med squash og sommarblomar

Såg ikkje denne god ut? Oransje, gule og røde sommarblomar og eit dryss persille og grønkål set farge på denne omeletten med fersk squash. Kjempegodt når du treng eit kjapt, men mettande måltid. Kvar morgon og kveld eg har vore ute på sneglerunden, oppdagar eg […]

To gratis kurs i september

To gratis kurs i september

Fabelaktig månad, september: Mykje god mat i kjøkkenhagen.  Koss skal me best utnytta alt? Kva kan me laga som både smakar godt og er enkelt å laga? Det er tema for kurset den 12. september. Neste kurs foregår den 26. september og handlar om å […]

Super sylteagurk

Super sylteagurk

For å laga ekte sylteagurk, treng du bare tre ingrediensar: Små sylteagurkar, vatn og salt. Og nokre glaskrukker. Herleg å knaska på, fort gjort og bra for helsa: For i ein slik liten fermentert agurk, er der meir nyttige bakteriar enn i dyre probiotikapiller! Sylteagurken […]

Pesto med persille og valnøtter

Pesto med persille og valnøtter

Jo meir grønt du et, jo betre . Både krydderurter og grøne bladgønsaker. Pesto er ein fin måte å få i seg begge deler på. Både lettvint, godt og kan brukast til meir enn pasta. Og nei, pesto må ikkje lagast av basilikum og pinjekjerner. […]

Løye med løgne gulerøter

Løye med løgne gulerøter

Gratis forretningsidé til gulerotdyrkarar: Gulerøter i rare fasongar. Blir garantert ein salssuksess i småbarnsfamiliar. Var i alle fall ingen tvil om kva gulerøter Sofie og Wiliam syntes det var mest gøy å dra opp: Dei som ikkje såg ut som vanlege, rette gulerøter.  Så morosamt det […]