Merkelapp: fermentering

Super sylteagurk

Super sylteagurk

For å laga ekte sylteagurk, treng du bare tre ingrediensar: Små sylteagurkar, vatn og salt. Og nokre glaskrukker. Herleg å knaska på, fort gjort og bra for helsa: For i ein slik liten fermentert agurk, er der meir nyttige bakteriar enn i dyre probiotikapiller! Sylteagurken […]

Magemedisin: Ekte surkål

Magemedisin: Ekte surkål

Problem med magen?  Eller har du nett teke ein antibiotikakur? Då treng du probiotika, det vil seia gode bakteriar som tarmane treng for å gjera jobben sin: Fordøya maten, verna deg mot sjukdom (mesteparten av immunforsvaret er i tarmen), produsera viktige signalstoff som du treng […]

Probiotisk sylteagurk

Probiotisk sylteagurk

Sylteagurk, det skal eg ha meir av neste år! Så godt med heimelaga sylteagurk, og mykje sunnare enn den du kjøper! Kjøpeagurken ligg nemlig i lake kokt på eddik og sukker. Min heimelaga er putta ned i glas med saltlake. Resten av jobben gjer gode […]