Merkelapp: eple

Dagens juice: Brokkoli, mynte og eple

Dagens juice: Brokkoli, mynte og eple

Du kastar vel ikkje brokkoliblada når du haustar inn? Av dei kan du laga god juice.  Ein sentrifugejuicar er ei god investering for oss med kjøkkenhage. Ein fin måte å bruka opp alt på. Naboen og eg tok nyleg inn kvar vår store brokkoli frå […]

Har du fått eplene i hus?

Har du fått eplene i hus?

Nei, det er ikkje bare på putta plastposar fulle av våte eple og putta dei i kjøleskapet og tru at dei skal halda seg fine i månadsvis. I alle fall ikkje eple som har ramla ned eller du har slengt i korga med eit dunk.  […]

Mi beste squashkake med eplemos

Mi beste squashkake med eplemos

Denne er farleg god. Måtte jo bli det med saftig squash og eplemos oppi.  Saftig og søt.  Med haustleg smak av nøtter og varmande krydder. Perfekt til ettermiddagsteen! Nå ja, – greidde ikkje å la vera. Åt nokre stykke til kvelds også. Og til frukost! […]

Eplemos til alt

Eplemos til alt

Eg har kokt ei diger gryte eplemos, og nå skal eg koka ei til. Så godt! På rista brødskiver. I ei skål med havregryn, nøtter og mjølk. Som dessert med vaniljekesam. I bakverk. Ein super måte å bruka nedfallseplene på eller andre eple som ikkje […]

Knaskesalat med knutekål, eple, urter og valnøtter

Knaskesalat med knutekål, eple, urter og valnøtter

Eg elskar å gå rundt i kjøkkenhagen og plukka inn litt av det og litt av det og prøva nye smakskombinasjonar.  Har du smaka knutekål i salat? Det gjekk jo fint, saman med litt søtsure ingrediensar og ein dressing med mykje smak. Prøv! Ingrediensar: 4 […]

Kva tid skal me tynna eplekart?

Kva tid skal me tynna eplekart?

Straks epletrea er ferdige med å bløma, dannar det seg bittesmå kart. Sit dei tett i tett, er det lurt å  knipa vekk ein god del. Kvart av dei skal jo bli eit eple, og det treng plass! Bra å ta dei nå, så slepp treet […]

Her får epletreet vårstussen

Her får epletreet vårstussen

Lange tynne “pisker” strittar rett til vêrs i toppen av epletreet og på fleire av greinene. Dei må vekk!  Eg pleier alltid å beskjera frukttrea i slutten av februar. Då er vanlegvis den hardaste frosten over (sjølv om ein kan aldri vita), samstundes som det […]

Energijuice

Energijuice

Nå er eg klar for nytt år! Måtte bare ha eit stort glas grøn juice. Gir så mykje energi! Og har du sett så fin farge? For ein luksus å kunna henta inn knasande fersk, mørkegrøn grønkål og svartkål frå kjøkkenhagen.  Ein heilt annan kvalitet […]

Den store kalkunmiddagen

Den store kalkunmiddagen

Skal du ha kalkun på nyttårsafta? Det du serverer til, er minst like viktig som kalkunen, synes me her i huset. Ristuffing med fiken og eple, omsbakte rosmarinpoteter, grønsaksform med rosenkål&pastinakk, omnsbakt rødløk, heimelaga rødkål, Waldorfsalat, tranebærsaus, soppsaus og sjy-fløte-sherrysaus er vanlegvis fast tilbehør her […]

Råkostsalat, perfekt til restemat

Råkostsalat, perfekt til restemat

Frisk, syrleg og sunn er denne råkostsalaten som passar ypperleg både til kald og varm mat. Til restane av nøttesteika for eksempel. Eller til brødskiver med dei siste restane av  sylte og anna julepålegg. Et gjerne ei stor skål til lunch! Det aller beste kålet […]