Merkelapp: dessert

Har du fått eplene i hus?

Har du fått eplene i hus?

Nei, det er ikkje bare på putta plastposar fulle av våte eple og putta dei i kjøleskapet og tru at dei skal halda seg fine i månadsvis. I alle fall ikkje eple som har ramla ned eller du har slengt i korga med eit dunk.  […]

Rabarbradessert med kokos og bringebær

Rabarbradessert med kokos og bringebær

Eg elskar rabarbra, men vegrar meg for å laga suppe for ofte på grunn av sukkeret som må til. Men nå! Nå har eg funne fram til ein rababradessert utan sukker. Nydeleg smak og fløyelsmjuk konistens. Mousse? Nei, inneheld ikkje egg og stivpiska krem. Du […]

Rabarbrapai med jordbær og mynte

Rabarbrapai med jordbær og mynte

Sommarsmak x 3: Rabarbra, jordbær, mynte…. Her er ein ny og sunnare vri på rabarbrapaien. Denne er utan kvitt sukker og kveitemjøl og med meir frukt. Det vil seia: Rabarbra er jo ein grønsak. Ingrediensar: 600 gram rabarbra 10 store jordbær 1 neve hakka mynte […]

Rabarbrapai

Rabarbrapai

Denne var god! Lett å laga, fort gjort. Eg fekk besøk av ei dame eg set stor pris på, så då måtte eg jo servera litt kaffekos i sola på terrassen. “Crunchy” søt topp over syrleg rabarbra. Nam, med vaniljeiskrem. Det gjeld å nyta både […]

12 liter suppe av 14 stilkar

12 liter suppe av 14 stilkar

Kva eg laga av dei svære rabarbrastilkane? Suppe. Mannen min er så glad i det. Eg likar mykje betre å vera ute i hagen enn å stå ved komfyren . Så når eg fyrst gjekk i gong, kokte eg to store gryter. Her får du oppskrifta […]

Rabarbra&eple-pai

Rabarbra&eple-pai

Steingod dessert!  Rabarbra og epler er jo ein nydeleg kombinasjon! Det var meininga eg skulle laga ei eplekake, men så fall blikket mitt på rabarbraplantene. Aha! Dei sto jo klare med nye, lange, tjukke stilkar! Og mannen min hadde lyst på noko godt etter middagen. […]

Spansk bondeomelett med ny (og sjølsagt sunnare) vri

Spansk bondeomelett med ny (og sjølsagt sunnare) vri

Når du har masse løk, kvitløk, poteter og bladpersille, kva blir då dagens lunch? Spansk bondeomelett med mindre poteter enn i denne klassiske spanske retten, – og meir løk og persille. Pluss “how-not-to-die”- krydderblanding. Dermed blir omeletten tre hakk sunnare! “Godt!” var mannens dom, og […]