To gratis kurs i september

To gratis kurs i september

Fabelaktig månad, september: Mykje god mat i kjøkkenhagen.  Koss skal me best utnytta alt? Kva kan me laga som både smakar godt og er enkelt å laga? Det er tema for kurset den 12. september. Neste kurs foregår den 26. september og handlar om å gjera hagen klar for vinteren.

Begge kursa blir arrangert i kafeen på Selvåg gartneri- og hagesenter i Stavanger klokka 18.  Denne omtalen av kursa er henta frå heimesida til hagesenteret: 

12. september – Margunn Ueland fra Margunns kjøkkenhage – Høstens grøde. Hvordan kan vi bruke det vi har høstet. Hva gjør godt for kroppen.

Margunn fra Margunns kjøkkenhage og vår egen Mariell viser hvordan du kjapt og enkelt kan lage velsmakende, sunn og rimelig mat ved bruk av urter og helt vanlige grønnsaker. Kom og bli med oss så får du smake også!

Det er sunt å spise grønnsaker har vi lært. Margunn vil forklare hvorfor og ikke minst komme med tips om hvordan vi kan bruk grønnsaker. Og kanskje har du noe du lurer på? Her kan det fort bli et godt drøs!

Vil du hausta fersk kvitløk neste sommar, må du setja fedd i haust. Fotograf Jan Inge Haga tok dette biletet av barnebarnet mitt Mina i fjor sommar.

26. september – Margunn Ueland fra Margunns kjøkkenhage – Status i kjøkkenhagen 3. Vi forbereder kjøkkenhagen for vinteren og planlegger neste sesong.

Vi gjør kjøkkenhagen klar til vinteren!

Hva må gjøres med pallekarmene/åkeren etter sesongen, hva må tas opp, hva kan stå gjennom vintermånedene og kan vi plante/så noe nå?

Margunn fra Margunns kjøkkenhage og vår egen Mariell har gode råd! Vi setter hvitløk nå slik at vi kan glede oss over grønne spirer utpå vårparten og fersk hvitløk til sommeren. Litt blomsterløk setter vi også så vi får det å få litt fint å se på til våren samtidig som vi forbereder jorden til den kalde årstiden.

Å ha det litt fint i krukkene nå gjennom høsten og fram mot jul liker vi jo, vi gir dere inspirasjon og viser hva du kan gjøre.

Du angrar aldri på at du har sett blomsterløk når våren kjem! Her ser du William i ferd med å planta dei doble Apeldoorn-tulipanane. Det var i oktober i fjor. Foto: Jan Inge Haga.

Reserver plass

Det kostar ikkje noko å delta, men du må reservera plass. Det gjer du ved å gå inn på Facebooksida til Selvåg. Der finn du begge arrangementa. Så klikkar du  både på “SKAL” og på den blå knappen der det står “Reserver plass”.  Her får du lenke til begge arrangementa:

Den 12. september: “Høstens grøde”. 

Den 26. september: “Margunns kjøkkenhage – Status i kjøkkenhagen, del 3. Vi forbereder kjøkkenhagen for vinteren og planlegger neste sesong.”

I skrivande stund (tysdag den 3. september), er det 16 ledige plassar igjen på det fyrste kurset og 27 på det andre).

EG BLIR GLAD OM DU VIL FYLGJA BLOGGEN MIN. SLIK GJER DU DET:

  1. Skriv inn e-postadressa di i feltet over den svarte knappen kor det står FØLG MEG. Den ligg til til høgre på sida om du er inne på pc-en. Er du inne på mobilen, finn du FØLG MEG-knappen heilt nederst, altså i botnen av innlegget men før INSTAGRAM-bileta.
  2. Trykk på FØLG MEG-knappen.
  3. Gå inn på e-posten din. Der får du nå ein e-post med “Confirm your subscription”. Gå inn på den og  trykk på CONFIRM FOLLOW /STADFEST.

Som fylgjar får du ein e-post kvar gong eg har publisert eit nytt blogginnlegg.Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *


%d bloggers like this: