Rekordtidlege sukkererter

Rekordtidlege sukkererter

Sjå, sukkererter alt nå! Så herleg. Dei fyrste blomane kom for rundt to veker sidan, i dag morges oppdaga eg dei fyrste tynne belgane. Sjølve plantene er ikkje akkurat store og kraftige, men eksperiment “tidlige sukkererter” funka.

“EKSPERIMENT: 30x sukkerert “Norli” sådd rett ut ved klatrestativ”, har eg notert i hagedagboka mi den 27. februar. Eg la dei ikkje i vatn over natta som vanleg på førehand. Tenkte det ikkje gjorde så farleg om det ikkje gjekk. Eg kunne jo så på nytt. Artig å prøva.

Ertene er frå frø eg tok av mine eigne “Norli” i fjor. Det er ein låg sort, skal bare bli 60 centimeter stod det bak på frøposen. I fjor blei dei sikkert dobbelt så høge! Mens årets neppe har nådd 60 centimeter.

Plantene er heller ikkje like kraftige som i fjor, tvert om, temmeleg puslete.  Men rekordtidlege, det er dei.

Det betyr at eg snart kan så ny runde på same plassen. Så gøy!

 

 Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *


%d bloggers like this: