Formkake med sjokolade og graskar

Formkake med sjokolade og graskar

Graskar er gøy! Ein fest å dyrka, og så masse mat det blir! Av eit Askepottgraskar fekk eg 3,2 liter graskarmos…  Kva eg brukar det til? I supper, gryterettar og bakverk: Muffins, pannekaker, eller i denne saftige formkaka som du får oppskrifta på her.

Formkaker, muffins, supper, curry – av graskar kan du laga så mangt! (Foto: Margunn Ueland)

Mos lagar du lett: Skjer eit graskar i båtar, putt det i omen, la steika ci 30 minutt til det blir mjukt. Så er det bare å skrapa ut fruktkjøtet/mosen med ei skei. Det går fint å frysa mosen.

Greit å ha graskarmos i frysa. 6 slike boksar a 7 dl blei det av eit stort graskar.

OPPSKRIFT:

  • 3,5 dl graskarmos
  • 2 egg
  • 1,2 dl mjølk
  • 2 ts vaniljeessens
  • 6 ss lønnesirup
  • 2 ss rapsolje
  • 2,5 dl mandelmjøl
  • 3,5 fin, sammalt speltmjøl, økologisk
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 1 ts kanel
  • 1 ts ingefær
  • 1/2 ts muskattnøtt
  • 1/2 ts allehånde (viss du har)
  • 1 kokesjokolade

Framgangsmåte:

  1. Pisk egg lett.
  2. Bland inn resten av det våte; altså vaniljeessens, mjølk, olje, graskarmos.
  3. I ein annan bolle, bland alt det tørre, det vil seia mjøl og krydder.
  4. Bland så det våte med det tørre.
  5. Hakk kokesjokoladen i små bitar og bland i.
  6. Ha i smurd form og steik på 180 grader i omlag 40 minutt.

Blei litt puddingaktig i konsistensen.  Desse graskarmuffinsane er vel så gode: Her er oppskrifta.

Graskarmuffins. Stikk gjerne ned ein sjokoladebit, ein eplebåt eller eit kirsebær. (Foto: Margunn Ueland)

Har meir mos att, så eg får klekka ut nokre nye bruksmåtar til neste gong me møtes. Kva er din favorittmåte å bruka graskar på?

HER ER MEIR OM GRASKAR – BÅDE OM SORTAR, DYRKING OG MATLAGING.

VIL DU FYLGJA MEG?

Då blir eg veldig glad. Det kostar ikkje noko.

SLIK GJER DU DET:

  1. Skriv inn e-postadressa di i feltet over den svarte knappen kor det står FØLG MEG. Den ligg til til høgre på sida om du er inne på pc-en. Er du inne på mobilen, finn du FØLG MEG-knappen heilt nederst, altså i botnen av innlegget men før INSTAGRAM-bileta.
  2. Trykk på FØLG MEG-knappen.
  3. Gå inn på e-posten din. Der får du nå ein e-post (truleg står det Confirm subscription eller noko slikt) som du må gå inn på for å bekrefta at du vil vera  fylgjar. Trykk på STADFEST.

Som fylgjar får du ein e-post kvar gong eg har publisert eit nytt blogginnlegg.



Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *


%d bloggers like this: