Kokos- og valnøttruter med sjokolade

Kokos-  og  valnøttruter  med  sjokolade

Desse smakar meir som konfekt enn tørre julekaker og inneheld bare sunne ingrediensar. Attpåtil går det fort å laga dei. Ingen uttrilling, kjevling eller steiking. Mest for godt til å vera sant?

Her er oppskrifta:

DETTE TRENG DU:

Her ser du ingrediensane eg brukte.

Til nøttebotnen: 

  • 2,5 dl valnøtter (har du ikkje nok valnøtter, bland med mandlar eller hasselnøtter)
  • 2,5 dl kokosmasse
  • 2 dl dadlar utan stein (tilsvarar 1 lag dadlar i ei vanleg øskje med dadlar)
  • 2 dråpar vaniljeessens
  • 1 ts kanel
  • 1 ts ingefær
Nøttebotnen.

Til sjokoladetrekket:

  • 1 dl økologisk, kaldpressa kokosnøttolje (du får kjøpt i helsekostbutikk).
  • 1 dl råkakaopulver (du får kjøpt i helsekostbutikk).
  • 0,75 dl lønnesirup
  • 1 ss kokosblomsukker (viss du har, men ikkje nødvendig)
Sjokoladesausen.
Hell sausen på toppen av nøtteboten.

Til pynt:

Valnøttkjerner

Eg hadde også nokre gojibær liggjande i ei skuff som eg brukte.

FRAMGANGSMÅTE:

  1. Fjern steinane i dadlene. Ha dadler, kokosmasse og valnøtter i kjøkkenmaskin saman med vaniljeessens og krydder. Kjør til det blir ein grovkornete deig.
  2. Trykk deigen ned i ei lita firkanta form som du har smurd med kokosolje. Glatta til med ein slikkepott, slik at det blir flatt og jamnt.
  3. Set forma i kjøleskapet.
  4. Smelt kokosolje på svak varme i  ei lita gryte.
  5. Ha i lønnesirup (og eventuelt kokosblomsukker) og råkakaopulver. Rør til alt blir godt blanda og sukkeret har løyst seg opp.
  6. Ta forma ut av kjøleskapet og hell sjokoladesausen over.
  7. Putt inn i kjøleskapet att og la stå til det er halvstivna. (Om lag den tida det tek å vaska opp kjøkkenmaskin, slikkepott osv).
  8. Ta ut forma og pynt med det du vil. Eg brukte valnøttkjerner og gojibær.
  9. Set forma tilbake i kjøleskapet. La stå til sjokoladetrekket har stivna.
  10. Skjer så opp i ruter og servér!
Pynt og skjer i ruter.

KOS DEG!

Gjer ikkje noko om du et opp alt på få dagar, det er fort gjort å laga meir!

Desse kakene kan du også servera til veganarar.

FLEIRE JULEOPPSKRIFTER:

NØTTESTEIK MED KASTANJER OG RØDVIN

MINE BESTE PEPPARKAKER

 



Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *


%d bloggers like this: