Juice: Gulrot, sitrus og gurkemeie

Denne oransje juicen gir deg både A-vitaminar frå gulerøter, C-vitaminar frå sitron og appelsin og betennelsesdempande stoff frå gurkemeie og ingefær.
Sitron til i juice med gulerøter, synes eg. Den syrlege sitrusen og den pepparaktige ingefærsmaken piffar opp smaken av gurkemeie og søte gulerøter.
Eg lova deg 3 juiceoppskrifter med gurkemeie i sist blogginnlegg GURKEMEIE MOT BETENNELSE OG SMERTE. Her kjem oppskrift nr. 1:
OPPSKRIFT:
- 9 økologiske gulerøter
- 1 appelsin, skrelt
- 3/4 økologisk sitron med skal
- 30 gram gurkemeierot (4 røter)
- 1 skive ingefærrot (18 gram)
- 1 dæsj svart peppar
- 1/2 dl vatn
- 1 ts god olivenolje
Framgangsmåte:
Kjør gulerøter, frukt, gurkemeie og ingefærrot gjennom juicaren (sentrifugejuicar). “Skyll” med vatn til slutt og tilsett peppar og olivenolje.
Brukar du slowjuicar, må du skjera frukt og gulerøter opp i bitar og “mata” juicaren med “hardt” (eks. gulrot) og “mjukt” (eks. appelsin) annankvar gong du stappar oppi.
Det blei 5 dl juice.
NB! Vask alltid juicemaskinen rett etter bruk. Ekstra viktig er det når du har gurkemeie i. Gulfargen er kraftig! Oppvask-kosten min blei også gul…
PS: Det går også bra å bruka gurkemeierøter i smoothiar.