Eplekos på 1-2-3

Eplekos  på  1-2-3

Må jo ha litt ekstra godt frukost sidan det er helg. Her er ein luksusvri til alle dykk som likar å starta dagen med havregryn. Du kan like gjerne laga denne utpå dagen når du  får lyst på noko godt til ettermiddagsteen, – noko som du rører i saman i ein fei.  30 minuttar er alt du treng for å laga denne.

Alle ingrediensane i denne er bra for deg. Du får i deg C-vitamin, betakaroten, folat, kalk, jern, magnesium, sink, selen, omega-3, fiber.

Bare bra ingrediensar.

Ingrediensar: 

(4 porsjonar)

  • 6 epler
  • 2 ts kanel
  • 1/2 ts ingefær
  • 1,5 dl valnøtter
  • 2 ss knuste linfrø
  • 3 dadler (har du ikkje dadlar, bruk 1/2 banan).
  • 1 dl rosiner
  • 1,2 dl havregryn
  • 0,7 dl mjølk (ku eller soya eller mandel)

Framgangsmåte:

Set omnen på 180 grader.

Skjer eplene i bitar. Ta 2,5 dl av eplene i ein blendar, legg resten i ei eldfast form.

Legg resten av eplene i eldfast form.

Kjør eplene i blendaren til ei røre saman med kanel, valnøtter, dadlar (ta ut steinen!) linfrø og soyamelk.

Slik blei «røra».

Ha rosiner i røra og rør om med ei skei.

Her er røra fordelt over eplene. Strø så over havregryn.

 

Her er røra fordelt over eplene. Strø så over havregryn.Tøm røra over eplene i forma.

Dryss havregryna på toppen.

Bak i 20-25 minuttar.

Det er servert! (Foto: Margunn Ueland)

Server gjerne med yogurt eller kesam til, eller mjølk.

Også godt til frukost!



2 kommentarar om “Eplekos på 1-2-3”

  • Hei 😀
    Denne havre frokosten så bare helt magisk ut!
    Lurer på er den veldig stor?går det an å sette den i kjøleskapet til neste dag?
    Og jeg har ikke blender ,Kan jeg bruke stavmikser?

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *


%d bloggers like this: