Turids eplekake

Turids  eplekake

Eg trur eg har blitt avhengig av eplekaker….Dette er ei klassisk, saftig og god eplekake som er like god neste dag som fersk frå bakeomnen. Fort å laga er ho også.

Oppskrifta fekk eg av min gode ven og nabo Marte Bøe, som hadde denne frå svigermor Turid Bøe.

Orginaloppskrifta til Turid er slik: 

  • 3 egg
  • 3 dl sukker*
  • 1,5 dl smelta smør
  • 3 dl kveitemjøl*
  • 1 ts bakepulver
  • 1 slump mjølk*
  • Epler
  • Kanel

Mine endringar:

***Eg laga denne med halvparten så mykje sukker (1,5 dl), og sakna ikkje meir søtsmak.

Ei teskei kardemomme hadde eg også i mjølblandinga. Mjølk droppa eg, for egga var store.

Eg har tidlegare prøvd å laga denne med rapsolje i staden for smør, men smaken blir betre med smør. Fiint sammalt speltmjøl har eg også testa ut i staden for kveitemjøl. Det gjekk greit. Men dette er ei temmeleg klassisk oppskrift, så då synes eg vanleg kveitemjøl passar best.

Seks epler greidde eg å stappa ned i røra. Då stappa eg tett! Epla eg brukte er «Summerred».

Framgangsmåte: 

  1. Smelt smør, avkjøl litt.
  2. Pisk egg og sukker til eggedosis.
  3. Bland bakepulver og kardemomme i mjøl i ein bolle.
  4. Bland avkjøla smør og eggedosis i ein annan bolle.
  5. Ha i mjølblandinga. Rør godt saman med tresleiv.
  6. Skjer epler i skiver/båtar og stikk ned i kakeblandinga. Sagt på min måte: Trykk ned så mange epleskiver og eplebåtar du bare klarer. Jo meir, jo betre. Eg greidde å stappa oppi seks epler.
  7. Dryss over med kanel.
  8. Steik i omnen på 180 grader i 50-60 minuttar.

Inviter naboen på ein prat og server med iskrem eller piska krem:)

HER ER OPPSKRIFTER PÅ FLEIRE EPLEKAKER:

MARGUNNS EPLEFORM TIL BÅDE FEST OG FRUKOST!

KNALLGOD EPLEKAKE MED VANILJEKREM

MARIT SI SAFTIGE EPLEKAKE



Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *


%d bloggers like this: