Rabarbra&eple-pai

Rabarbra&eple-pai

Steingod dessert!  Rabarbra og epler er jo ein nydeleg kombinasjon!

Det var meininga eg skulle laga ei eplekake, men så fall blikket mitt på rabarbraplantene. Aha! Dei sto jo klare med nye, lange, tjukke stilkar! Og mannen min hadde lyst på noko godt etter middagen. Dermed blei denne til:

Nok til 6 personar:

TRINN 1: Rabarbra

  • 1 liter oppskåren rabarbra i små bitar (om lag 4 stilkar)
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3 ss farin
  • 1 ts kanel
  • 1 t ingefær
  • 60 ml vatn.

Bland alt  og ha i eldfast form i steikeomnen på  180 grader med folie over.

I MENS:

TRINN 2: Eplene

Skjer opp 4 epler – slik at du får omlag 1 liter oppskårne epler

Bland med 1 ts kanel og 1 lønnesirup.

Set til sides.

Skjer opp eplene og lag smuldrepaien mens rabarbraen mjuknar i steikeomnen. Foto: Margunn Ueland

TRINN 3: Lag smuldredeigen: 

  • 2,5 dl mandlar
  • 1/2 liter små havregryn
  • 1 ts kanel
  • 3 ss rå kokosolje
  • 2 ss lønnesirup
  • 1 ss honning

Kjør mandlar i foodprosessoren til dei blir knuste i bittesmå bitar.

Ha i resten og kjør litt til.

Skal bli ein smuldredeig, smultete og litt klebrete.

TRINN 4:

Vask opp! (he, he)

Sjekk om rabarbraen har blitt mjuk. I så fall, ha eplene i forma med rabarbraen.

Bland/rør lett med ei skei.

Inn i omnen att i ti minutt.

TRINN 5: 

Ha på smuldredeigen, spre godt utover slik at det blir eit topplok.

Steik vidare i om lag ti minutt til det blir gyllent/litt brunt og eplene er mjuke.

Aaah, så godt det luktar! Foto: Margunn Ueland

TRINN 6:

Server med vaniljeiskrem.

Ingen søtmons

NB!  Eg brukar svært lite sukker i matlaginga av omsyn til min indre hage (dei viktige, nyttige og gode tarmbakteriane) og fordi sukker fyrer opp under betennelsestilstandar i kroppen.  Det har påvirka smakssansen min. Nå kan eg ikkje fordra mat som smakar for søtt.

Er du van med mykje søtt, kan du ha på meir sukker på rabarbraen, men prøv å la vera…

Var ikkje rabarbraen seig og trevlete nå? lurer du kanskje på? Nei, dette var ikkje gamle stilkar, men nye som har vakse ut etter at me plukka inn i sommar. Var i alle fall ikkje seige i denne paien!

HER ER FLEIRE OPPSKRIFTER MED EPLE:

OG HER ER FLEIRE OPPSKRIFTER MED RABARBRA:

Smuldrepai med rabarbra, bringebær og kokos

 



Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *


%d bloggers like this: