Snadder frukostblanding

Eg har ikkje smoothie til frukost kvar dag! Får eg lyst på noko å knaska på, lagar eg denne frukostblandinga. Er god å ha klar, også når eg treng eit kjapt mellommåltid.
Set omnen på 160 grader (varmluft)
1)Kok opp det våte:
- 2 ss honning
- 2 ss lønnesirup
- 1 dl eplejuie
(Har du ikkje lønnesirup, kan du bruka 4 ss honning. Eller agavesirup).
2) Bland det tørre:
- 7 dl havregryn
- 1 kaffikopp (liten) valnøtter
- 1 kaffikopp hasselnøtter
- 1 kaffikopp graskarskjerner
- 1 kaffikopp solsikkefrø
- 1 kaffikopp mandler
- 1/2 kaffikopp linfrø
3)Bland alt
4)Fordel på 2 bakeplater dekka med bakepapir.
5) I steikeomnen rundt 20 minutt – til blandinga blir sprø og tørr.
6)Avkjøl, ha i Norgesglas eller på boks.
7)Server med rosiner, bær, banan og mjølk/kefir/yoghurt.
Etter ei skål med denne frukostblandinga, held du energinivået oppe i fleire timar.
Eg brukar også masse sunne frø i dette gode og lettvinte brødet.

PS: Eg er så heldig å ha store, gode graskarkjerner frå eiga avling: Frå såkalla nakenfrøgraskar.
Hei Margunn!
Først av alt, kjempekjekt å følge bloggen din! Så mye spennende her 🙂 Jeg har forelsket meg i Bodils brød, og lager det så ofte jeg kan 🙂 Kjempegodt!
Men denne oppskriften får jeg ikke til! Og den ser så god ut, at jeg bestemte meg for å spør om noen gode råd og tips 🙂 Jeg fulgte oppskriften, men da jeg skulle ta frokostblandingen ut, var den ikke tørr og sprø, den var blitt til en stor klump som var fuktig innerst. Jeg prøvde å steke den lengre, men da ble den fort svidd. Prøvde da å legge bakepapir over brettet og lavere varme. Men ingenting hjalp. Den forble tykk og klumpete. Har du noen tips til hva jeg kan prøve? 🙂
Hei og tusen takk! Kjekt at du likar brødet. Rart med frukostblandinga. Fordeler du blandinga tynt utover på 2 plater? Prøv med lågare varme og lengre tid. Smuldra blandinga ut over. Prøv å ta ut bretta halveis i steiketida og rør med gaffel for å smuldra det opp. Skal ikkje vera ein stor klump.
Takk for kjapt svar 🙂 Skal prøve det! Hvor tynt fordeler du det utover ca?
Så tynt du greier!